AGNES -
Lehre und Prüfung online
Studierende in Vorlesung
Anmelden

Asian Cuisine? Critical Approaches to Food Culture - Detailseite

  • Funktionen:
  • Online Belegung noch nicht möglich oder bereits abgeschlossen
Grunddaten
Veranstaltungsart Projektseminar Veranstaltungsnummer 0212112
Semester WiSe 2023/24 SWS 2
Rhythmus Moodle-Link  
Veranstaltungsstatus Freigegeben für Vorlesungsverzeichnis  Freigegeben  Sprache englisch
Belegungsfrist - Eine Belegung ist online erforderlich
Veranstaltungsformat Keine Angabe

Termine

Gruppe 1
Tag Zeit Rhythmus Dauer Raum Gebäude Raum-
plan
Lehrperson Status Bemerkung fällt aus am Max. Teilnehmer/-innen
Di. 16:00 bis 18:00 wöch von 24.10.2023  507 (Seminarraum)
Stockwerk: 5. OG


alttext alttext
Inv118 Edison-Höfe - Invalidenstraße 118 (I 118)

Außenbereich eingeschränkt nutzbar Innenbereich eingeschränkt nutzbar Parkplatz vorhanden Leitsystem im Außenbereich Barrierearmes WC vorhanden Barrierearme Anreise mit ÖPNV möglich
  findet statt     15
Gruppe 1:
Zur Zeit keine Belegung möglich


Zugeordnete Personen
Zugeordnete Personen Zuständigkeit
Smith, Fiona
Stefan, Tobias
Zuordnung zu Einrichtungen
Einrichtung
Studienabteilung (I), Studierendenservice
Inhalt
Kommentar

What is food culture and how is this defined in both local and transregional discourses of ownership, nation-building, and authenticity? How is Asian Cuisine viewed from various gazes? How is Asia imagined through food? How do actors seek representation and authority in food culture discourses?

 

Following a preparatory phase (Week 1-5) in which the students are introduced to debates surrounding food culture and decolonial research methods, and a series of public guest lectures from various local actors who share their indigenous food culture with the students, as well as other researchers on different food cultures in Asia (Week 6-10), the students conduct their own research on a self-selected Asian recipe (Week 11-13); preparing for the final presentations. The semester concludes with a multimedia presentation of the visual research outputs.

 

The X-StuRG is especially suited to students of Area Studies, Ethnology/Anthropology, History, Social Sciences, Political Sciences, Food Technology, and Nutrition.

 

Contact: fiona.katherine.smith@hu-berlin.de, stefatob@hu-berlin.de 

Bemerkung

Admission to X-Student Research Groups


Please find information on admission for students of Humboldt-Universität zu Berlin, Freie Universität Berlin, Technische Universität Berlin and Charité - Universitätsmedizin Berlin on the website of Berlin University Alliance: https://www.berlin-university-alliance.de/commitments/teaching-learning/sturop/research-groups/stud/index.html 

 

Please contact the BUA Office for Teaching and Learning with any questions: https://hu.berlin/bua 

Strukturbaum

Keine Einordnung ins Vorlesungsverzeichnis vorhanden. Veranstaltung ist aus dem Semester WiSe 2023/24. Aktuelles Semester: WiSe 2024/25.
Humboldt-Universität zu Berlin | Unter den Linden 6 | D-10099 Berlin